Homehttp://unitedhuCalendarGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés
Navigation
 Portal
 Index
 Memberlist
 Profile
 FAQ
 Search
Statistics
Összesen 236 regisztrált felhasználónk van.
Legújabb regisztrált tagunk: Mihi

Jelenleg összesen 14452 hozzászólás olvasható. in 609 subjects
Latest topics
» Társalgó
Kedd. Feb. 23, 2016 8:30 pm by Makk

» A nap zenéje
Kedd. Jan. 26, 2016 8:09 pm by Nheil

» Windows 7 Ultimate 64 Bit Sp1 Key Finder Torrents
Kedd. Jan. 26, 2016 8:08 pm by Nheil

» Mese mondóka újratöltve
Vas. Nov. 02, 2014 8:52 pm by Nheil

» A zelső HS verseny!
Kedd. Okt. 07, 2014 7:28 pm by Istipisti

» Verseny szervezési szabályok!
Hétf. Okt. 06, 2014 11:39 pm by Istipisti

» 2014. Okt 1. tiltó
Szer. Okt. 01, 2014 11:22 pm by Istipisti

» Ki is játszik valójában? azaz: Képek a júzerekről
Pént. Máj. 09, 2014 11:58 pm by NAKA

» Zene játék
Vas. Máj. 04, 2014 2:54 pm by Makk

» HUDA film klub
Hétf. Ápr. 28, 2014 1:47 pm by Tarantila

» Választás 2014
Hétf. Ápr. 28, 2014 1:39 pm by Tarantila

» A nap kártyája
Szer. Ápr. 16, 2014 9:02 am by Makk

» OCG Banlist 2014 április
Hétf. Márc. 24, 2014 1:14 am by NAKA

» Isti normál versenye
Hétf. Márc. 17, 2014 3:15 pm by Istipisti

» Káosz verseny
Vas. Feb. 23, 2014 11:25 am by Nheil

Top posters
Nheil
 
Tarantila
 
Istipisti
 
Set
 
R3dNeX
 
NAKA
 
Makk
 
Ragnaros
 
Cslk
 
Toki
 
Poll
Legyen-e normális verseny?
Igen TCG!
50%
 50% [ 5 ]
Igen OCG!
30%
 30% [ 3 ]
Nem mert homokos vagyok!
10%
 10% [ 1 ]
Karalábé!
10%
 10% [ 1 ]
Összes szavazat : 10

Share | 
 

 Szabályok lapokra

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
Ugrás a köv. oldalra: : Previous  1, 2
SzerzőÜzenet
Istipisti



Posts : 1523
Join date : 2009. Dec. 30.
Age : 27
Location : Wherever whores go

Tapasztalati pont
Credits: 55
Győzelmi mutató: 12-11

TémanyitásTéma: Re: Szabályok lapokra   Vas. Jan. 15, 2012 4:13 pm

Ha valakinek van ideje magyarázza el nekema field spell rulingokat.
Gondolok arr, hogy ha egy field spellre setelsz egy másikat akkor azzal mi lesz destroy vagy nem. meg ilyenek. (gondolok itt a geartown-al kapcsolatos dolgokra)
Mert láma vagyok oszt nem értem.
Vissza az elejére Go down
Nheil
Admin
Admin


Posts : 2631
Join date : 2010. Mar. 08.
Location : Esztergom

Tapasztalati pont
Credits: 170
Győzelmi mutató: 8-14

TémanyitásTéma: Re: Szabályok lapokra   Vas. Jan. 15, 2012 4:30 pm

A Geartown példán maradva, ha elpusztul egy Geartown, akkor hozhatsz Gadjitriont, tehát ha mst-zik vagy breakerezik vagy stb. akkor igen.
DE ha új field spell lép a régi Geartown helyére akkor nem hozhatsz, mert miss the timing lesz.
DE ha te a saját másik geartownodat seteled a régi helyére akkor is lesz effekt, szóval minden esetben seteld az új fieldedet, ez a lényeg.
ÉS ha egy chain közepén mstzik le, akkor se lesz effect mert akkor is miss the timing lesz.

_________________
Look, haters wanna see me fall
Bass ready, race red, run me over like a race track
Your words are empty like your pockets or profit
When I say hey hey (hey hey) hey hang the DJ

This is the sound, we gonna rock the show
We gonna rock the house, we gonna rock the fuckin venue
This is the sounds of party cool, get your strafe on
Put your hands up, good, and see what’s on the menu
Vissza az elejére Go down
Istipisti



Posts : 1523
Join date : 2009. Dec. 30.
Age : 27
Location : Wherever whores go

Tapasztalati pont
Credits: 55
Győzelmi mutató: 12-11

TémanyitásTéma: Re: Szabályok lapokra   Szer. Jan. 18, 2012 5:31 pm

Mostanában egyre inkább azon gondolkozok, hogy nemcsak a rulingokat kéne ismerni, hanem talán alapvetőbb lenneelőször is tisztában lenni a game mechanics-al. Szóval azt hiszem végigolvasom a hivatalos szabálykönyvet, lehet kiderül egy-két újdonság (na jó biztos, és valószínűleg nem egy-két).

Vissza az elejére Go down
R3dNeX



Posts : 1020
Join date : 2009. Dec. 27.
Age : 26
Location : Place of God :D

Tapasztalati pont
Credits: 50
Győzelmi mutató: 3-5

TémanyitásTéma: Re: Szabályok lapokra   Csüt. Jan. 19, 2012 1:41 pm

ha genexe ally birdmant használom xyz-re, akkor ha detacholom vagy elpusztul akkor rgbe kerül vagy temetőbe?

_________________
Vissza az elejére Go down
Nheil
Admin
Admin


Posts : 2631
Join date : 2010. Mar. 08.
Location : Esztergom

Tapasztalati pont
Credits: 170
Győzelmi mutató: 8-14

TémanyitásTéma: Re: Szabályok lapokra   Csüt. Jan. 19, 2012 3:14 pm

Gravebe megy, mert miután material lesz, már nem a fieldhez tartozik.

_________________
Look, haters wanna see me fall
Bass ready, race red, run me over like a race track
Your words are empty like your pockets or profit
When I say hey hey (hey hey) hey hang the DJ

This is the sound, we gonna rock the show
We gonna rock the house, we gonna rock the fuckin venue
This is the sounds of party cool, get your strafe on
Put your hands up, good, and see what’s on the menu
Vissza az elejére Go down
Chazz Deluxe



Posts : 36
Join date : 2011. Dec. 21.
Location : Underworld

Tapasztalati pont
Credits: 0
Győzelmi mutató: 1-3

TémanyitásTéma: setek   Vas. Jan. 22, 2012 6:34 pm

Ha egy morphing jar van lesetelve, és egy effekt elpusztítja, akkor aktiválódik a képessége (egész pontosan Infernity Doom Dragon volt az effekt)?
Vissza az elejére Go down
Istipisti



Posts : 1523
Join date : 2009. Dec. 30.
Age : 27
Location : Wherever whores go

Tapasztalati pont
Credits: 55
Győzelmi mutató: 12-11

TémanyitásTéma: Re: Szabályok lapokra   Vas. Jan. 22, 2012 7:05 pm

olyankor nincs effekt
Vissza az elejére Go down
R3dNeX



Posts : 1020
Join date : 2009. Dec. 27.
Age : 26
Location : Place of God :D

Tapasztalati pont
Credits: 50
Győzelmi mutató: 3-5

TémanyitásTéma: Re: Szabályok lapokra   Szer. Jan. 25, 2012 2:15 am

Steelswarm roach pontosan miket tud negálni?

Stardust ha negált vmit, temetőbe került, és a kör végén visszajönne, akkor steelswarm tudja negálni?

_________________
Vissza az elejére Go down
Set
Moderator
Moderator


Posts : 1145
Join date : 2010. May. 17.
Age : 25
Location : Oulu, Finland

Tapasztalati pont
Credits: 77
Győzelmi mutató: 11-9

TémanyitásTéma: Re: Szabályok lapokra   Szer. Jan. 25, 2012 2:25 am

Nem. Ugyan azokat tudja mint Rai-Oh, tehát olyan spec summont nem ami effektből jön és chaint indít el v vmi másik lappal idézed pl. Reborn.

_________________
Peace sells... but who's buying?

[11:00:13] [hajas91 - 5.215.178.243]
ha nem lennének ezek a köcsög discardolos lapok már rég bevertem volna mindenkit

Dini 221 says( 0:20:52):
aham kivan mindig benne a top 4.ben

Makk NKV says(12:33:41):
neki még a delinquent duo is egyedül van Very Happy
Vissza az elejére Go down
R3dNeX



Posts : 1020
Join date : 2009. Dec. 27.
Age : 26
Location : Place of God :D

Tapasztalati pont
Credits: 50
Győzelmi mutató: 3-5

TémanyitásTéma: Re: Szabályok lapokra   Szer. Jan. 25, 2012 2:38 am

jham köszi

_________________
Vissza az elejére Go down
Set
Moderator
Moderator


Posts : 1145
Join date : 2010. May. 17.
Age : 25
Location : Oulu, Finland

Tapasztalati pont
Credits: 77
Győzelmi mutató: 11-9

TémanyitásTéma: Re: Szabályok lapokra   Csüt. Jan. 26, 2012 12:44 am

Ebbe most nem vagyok biztos úgyhogy megkérdem. Ellenfélnek van Vylon Cube, rajta Vylon Segment és Vylon Material. Synchrozik, negálom warninggal. Missel-e az a három lap? Vagy nem mert negáltam az idézést?

_________________
Peace sells... but who's buying?

[11:00:13] [hajas91 - 5.215.178.243]
ha nem lennének ezek a köcsög discardolos lapok már rég bevertem volna mindenkit

Dini 221 says( 0:20:52):
aham kivan mindig benne a top 4.ben

Makk NKV says(12:33:41):
neki még a delinquent duo is egyedül van Very Happy
Vissza az elejére Go down
Nheil
Admin
Admin


Posts : 2631
Join date : 2010. Mar. 08.
Location : Esztergom

Tapasztalati pont
Credits: 170
Győzelmi mutató: 8-14

TémanyitásTéma: Re: Szabályok lapokra   Pént. Jan. 27, 2012 1:47 pm

Sorry Set itt a jó alkalom hogy megértsd miért shitek az OCG lapok : senkinek fogalma sincs a rulingjaikról.

Nekem van most egy kérdésem amit nem értek.
Vitáztam egy gyerekkel , megtámadta guaibával Rykot, én Ryko effecttel megöltem Guaibat, de ő ragaszkodott hogy akkor is lesz effectje a guaibának. É ezzel nem értek egyet mert a wikia battle step szerint a flip effect a step 6ban történik, a guaiba féle dolgok meg step 7ben, szóval akkor már elvileg a temetőben pihen guaiba mikor resolválodna az effje. Ekkor valamii lyet nyögött be hogy az optional eff és hogy bármikor chainelheti és mondom WTF?
Aztán belinkelte ezt:
http://www.pojo.biz/board/showthread.php?t=825682

Most aztán kurvára semmit se értek. Azt tudom hogy jujitsu masternek meg hyper hammerheadnek akkor is van effectje ha meghal a harcban, de guaibának miért van? ez kurvára nem világos.

_________________
Look, haters wanna see me fall
Bass ready, race red, run me over like a race track
Your words are empty like your pockets or profit
When I say hey hey (hey hey) hey hang the DJ

This is the sound, we gonna rock the show
We gonna rock the house, we gonna rock the fuckin venue
This is the sounds of party cool, get your strafe on
Put your hands up, good, and see what’s on the menu
Vissza az elejére Go down
R3dNeX



Posts : 1020
Join date : 2009. Dec. 27.
Age : 26
Location : Place of God :D

Tapasztalati pont
Credits: 50
Győzelmi mutató: 3-5

TémanyitásTéma: Re: Szabályok lapokra   Pént. Jan. 27, 2012 2:41 pm

alapból szarság ez a ruling...

mivel folyton ellentmondásosak a szabályok...

kitalálnak vmit aztán az van és kész...

ahogy te mondanád akkor az lenne hogy guibának az effje nem resolválódik

de ha az én noob tudásomat nézzük, akkor én ezt tudnám mondani oknak
ryko flippelődok, chainlink 1, és utána van számolva a dolog, mámrint a battledemage, tehát chainlink 2

tehát először elpusztul, idéz, utána ryko eff,

igy lehetne magyarázni ha végbemegy

de minél többet játszok, annál inkább arra jövök rá, hogy mennyire nem tudom a rulingokat...

_________________
Vissza az elejére Go down
Istipisti



Posts : 1523
Join date : 2009. Dec. 30.
Age : 27
Location : Wherever whores go

Tapasztalati pont
Credits: 55
Győzelmi mutató: 12-11

TémanyitásTéma: Re: Szabályok lapokra   Pént. Jan. 27, 2012 3:12 pm

ja az a helyzet, hogy egyáltalán nem egyértelműek a rulingok.

Általában tényleg nem hozhatna, viszont itt annyi a különbség, hogy a kártya szövege nem említi a grave-t.

Azért van eff, mert a 6-os substepben nemcsak a flip efektek resolválódnak, hanme guiba effje is, mert nem kell a gravbe küldenie. Tehát hiába hal meg, lesz eff. Ha olyan lenne, mint shura, akkor nem lenne eff, mert akkor csak a 7-es substepben aktiválódhatna, de akkora már halott.

Ez a helyzet még koaki crusaderrel, meg az említett fulhelmmel és t-45-el is. tehát ha crusader-el megtámadsz pl: egy firedog-ot és mind2 meghal lesz crusader eff.
Meg még tuti van egy pár ilyen lap.
Vissza az elejére Go down
R3dNeX



Posts : 1020
Join date : 2009. Dec. 27.
Age : 26
Location : Place of God :D

Tapasztalati pont
Credits: 50
Győzelmi mutató: 3-5

TémanyitásTéma: Re: Szabályok lapokra   Pént. Jan. 27, 2012 3:29 pm

nah közbe én is olvasgattam a rulingokat, és jah Very Happy
http://yugioh.wikia.com/wiki/Breakdown_of_the_Battle_Phase

itt mondjuk azt irja hogy már substep 4be
http://www.pojo.biz/board/showthread.php?t=962123

de és akk most mikor pusztul el?

kb azt vettem ki h 4. lépésnél, amikor számoljuk, utána pusztul el
aztán utána meg van a zsámolás...

_________________
Vissza az elejére Go down
Set
Moderator
Moderator


Posts : 1145
Join date : 2010. May. 17.
Age : 25
Location : Oulu, Finland

Tapasztalati pont
Credits: 77
Győzelmi mutató: 11-9

TémanyitásTéma: Re: Szabályok lapokra   Pént. Jan. 27, 2012 5:24 pm

Én már azt mondom a 7esbe pusztul el ÉS kerül a temetőbe, mivel előrébb nem írja. A különbség csak az a "sends to the graveyard" szarság ami azt is eldönti hogy a mezőn kell-e lennie a monsternek mikor leüti rykot. Pl. Shura/Firedog/Goyo ha leüti nincs effekt, Fulhelm/Blue Thunder/Guaiba ha leüti akkor lesz.

Nheil ez nem ruling kérdése, alap hogy ha opcionális trigger effektes monstert áldozunk be/synchrozzuk/stb akkor missel. Tehát ha lejött volna Vylon Alpha akk missel mind, de így nem vagyok biztos benne hogy a Warning miatt nem.


_________________
Peace sells... but who's buying?

[11:00:13] [hajas91 - 5.215.178.243]
ha nem lennének ezek a köcsög discardolos lapok már rég bevertem volna mindenkit

Dini 221 says( 0:20:52):
aham kivan mindig benne a top 4.ben

Makk NKV says(12:33:41):
neki még a delinquent duo is egyedül van Very Happy
Vissza az elejére Go down
R3dNeX



Posts : 1020
Join date : 2009. Dec. 27.
Age : 26
Location : Place of God :D

Tapasztalati pont
Credits: 50
Győzelmi mutató: 3-5

TémanyitásTéma: Re: Szabályok lapokra   Pént. Jan. 27, 2012 9:24 pm

7es előtt pusztul

Substep 7: End of the Damage Step - Monster(s) Destroyed by Battle are Sent to the GraveyardEdit


Monsters that have been destroyed by battle are now sent to the Graveyard (or removed from play if "Macro Cosmos" is active).


A szörny ami már el lett pusztitva, most lesz a temetőbe küldve, tehát már elpusztult, csak még nem lett a temetőbe küldve

_________________
Vissza az elejére Go down
Istipisti



Posts : 1523
Join date : 2009. Dec. 30.
Age : 27
Location : Wherever whores go

Tapasztalati pont
Credits: 55
Győzelmi mutató: 12-11

TémanyitásTéma: Re: Szabályok lapokra   Pént. Jan. 27, 2012 9:30 pm

ja elméletileg damage calculation-nél pusztulnak a mosnterek
Vissza az elejére Go down
Set
Moderator
Moderator


Posts : 1145
Join date : 2010. May. 17.
Age : 25
Location : Oulu, Finland

Tapasztalati pont
Credits: 77
Győzelmi mutató: 11-9

TémanyitásTéma: Re: Szabályok lapokra   Pént. Jan. 27, 2012 11:48 pm

Valaki írjon a konaminak Very Happy (nem vicc, a pojoról szoktak)
Vagy akkor magyarázzátok el szerintetek miért hamarabb

_________________
Peace sells... but who's buying?

[11:00:13] [hajas91 - 5.215.178.243]
ha nem lennének ezek a köcsög discardolos lapok már rég bevertem volna mindenkit

Dini 221 says( 0:20:52):
aham kivan mindig benne a top 4.ben

Makk NKV says(12:33:41):
neki még a delinquent duo is egyedül van Very Happy
Vissza az elejére Go down
NAKA



Posts : 877
Join date : 2011. Jan. 27.
Age : 23

Tapasztalati pont
Credits: 12
Győzelmi mutató: 5-9

TémanyitásTéma: Re: Szabályok lapokra   Vas. Jan. 29, 2012 4:27 am

Ha Power Bond-al hozok le Chimeratech Overdragont akkor nem duplázódik az atk és nem vesztek lp-t a kör végén, nem?
a Power Bond effje:
Spoiler:
 
a Chymeratech Overdragonnak meg az original atk-ja kérdőjel.

_________________
Vissza az elejére Go down
http://yugiohduel.mindenkilapja.hu
Nheil
Admin
Admin


Posts : 2631
Join date : 2010. Mar. 08.
Location : Esztergom

Tapasztalati pont
Credits: 170
Győzelmi mutató: 8-14

TémanyitásTéma: Re: Szabályok lapokra   Vas. Jan. 29, 2012 11:01 am

De duplázódik és vesztesz mert a ? ből original ATK váik amint sikeresen megidézted.

_________________
Look, haters wanna see me fall
Bass ready, race red, run me over like a race track
Your words are empty like your pockets or profit
When I say hey hey (hey hey) hey hang the DJ

This is the sound, we gonna rock the show
We gonna rock the house, we gonna rock the fuckin venue
This is the sounds of party cool, get your strafe on
Put your hands up, good, and see what’s on the menu
Vissza az elejére Go down
Chazz Deluxe



Posts : 36
Join date : 2011. Dec. 21.
Location : Underworld

Tapasztalati pont
Credits: 0
Győzelmi mutató: 1-3

TémanyitásTéma: neg   Vas. Jan. 29, 2012 2:45 pm

Ha dimensional prisont dark bribe-bal negelik, akkor en meg aztan tudom aktivalni a mirror force-t?
Vissza az elejére Go down
Nheil
Admin
Admin


Posts : 2631
Join date : 2010. Mar. 08.
Location : Esztergom

Tapasztalati pont
Credits: 170
Győzelmi mutató: 8-14

TémanyitásTéma: Re: Szabályok lapokra   Vas. Jan. 29, 2012 3:22 pm

Nem tudod mert a counter trap az már spell speed 3 szóval úgymond ugrik egyet az idő és arra már nem tudsz chainelni rá másik spell speed 2 normal trapet mint mirror force, így a támadás végbemegy.

_________________
Look, haters wanna see me fall
Bass ready, race red, run me over like a race track
Your words are empty like your pockets or profit
When I say hey hey (hey hey) hey hang the DJ

This is the sound, we gonna rock the show
We gonna rock the house, we gonna rock the fuckin venue
This is the sounds of party cool, get your strafe on
Put your hands up, good, and see what’s on the menu
Vissza az elejére Go down
NAKA



Posts : 877
Join date : 2011. Jan. 27.
Age : 23

Tapasztalati pont
Credits: 12
Győzelmi mutató: 5-9

TémanyitásTéma: Re: Szabályok lapokra   Kedd. Jan. 31, 2012 7:35 pm

Mik azok a TCG exclusive lapok?
Only TCG lapok?

_________________
Vissza az elejére Go down
http://yugiohduel.mindenkilapja.hu
Sponsored content




TémanyitásTéma: Re: Szabályok lapokra   Today at 3:09 am

Vissza az elejére Go down
 
Szabályok lapokra
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
2 / 2 oldalUgrás a köv. oldalra: : Previous  1, 2

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Hungarian United Duelists Academy :: Akadémia kezdő :: Leírások-
Ugrás: