Homehttp://unitedhuCalendarGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés
Navigation
 Portal
 Index
 Memberlist
 Profile
 FAQ
 Search
Statistics
Összesen 236 regisztrált felhasználónk van.
Legújabb regisztrált tagunk: Mihi

Jelenleg összesen 14452 hozzászólás olvasható. in 609 subjects
Latest topics
» Társalgó
Kedd. Feb. 23, 2016 8:30 pm by Makk

» A nap zenéje
Kedd. Jan. 26, 2016 8:09 pm by Nheil

» Windows 7 Ultimate 64 Bit Sp1 Key Finder Torrents
Kedd. Jan. 26, 2016 8:08 pm by Nheil

» Mese mondóka újratöltve
Vas. Nov. 02, 2014 8:52 pm by Nheil

» A zelső HS verseny!
Kedd. Okt. 07, 2014 7:28 pm by Istipisti

» Verseny szervezési szabályok!
Hétf. Okt. 06, 2014 11:39 pm by Istipisti

» 2014. Okt 1. tiltó
Szer. Okt. 01, 2014 11:22 pm by Istipisti

» Ki is játszik valójában? azaz: Képek a júzerekről
Pént. Máj. 09, 2014 11:58 pm by NAKA

» Zene játék
Vas. Máj. 04, 2014 2:54 pm by Makk

» HUDA film klub
Hétf. Ápr. 28, 2014 1:47 pm by Tarantila

» Választás 2014
Hétf. Ápr. 28, 2014 1:39 pm by Tarantila

» A nap kártyája
Szer. Ápr. 16, 2014 9:02 am by Makk

» OCG Banlist 2014 április
Hétf. Márc. 24, 2014 1:14 am by NAKA

» Isti normál versenye
Hétf. Márc. 17, 2014 3:15 pm by Istipisti

» Káosz verseny
Vas. Feb. 23, 2014 11:25 am by Nheil

Top posters
Nheil
 
Tarantila
 
Istipisti
 
Set
 
R3dNeX
 
NAKA
 
Makk
 
Ragnaros
 
Cslk
 
Toki
 
Poll
Legyen-e normális verseny?
Igen TCG!
50%
 50% [ 5 ]
Igen OCG!
30%
 30% [ 3 ]
Nem mert homokos vagyok!
10%
 10% [ 1 ]
Karalábé!
10%
 10% [ 1 ]
Összes szavazat : 10

Share | 
 

 Szabályok lapokra

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
Ugrás a köv. oldalra: : 1, 2  Next
SzerzőÜzenet
Tarantila
Admin
Admin


Posts : 1544
Join date : 2009. Dec. 26.
Age : 28
Location : Budapest

Tapasztalati pont
Credits: 75
Győzelmi mutató: 11-5

TémanyitásTéma: Szabályok lapokra   Szomb. Dec. 31, 2011 3:00 pm

Sziasztok ugye sokszor van, hogy bizonyos helyzetekben nem tudjuk mit kell tenni, mert vannak retard szabályok. Nos szerintem ide leírhatjátok kérdéseteket, és ebbe a topicba összegyűjtenénk a szabályokat válaszokkal együtt, így ha szükségetek lenne rá, csak katt ide Wink Persze basic szabályokat ne írjunk le.

Bárkinek van javítása az írja le, hiszen faszságokat mi se írjunk le, mások megtévesztésére.

Machina Fortress vs D.D. Crow/Maxx C és az Inherent summon

Spoiler:
 

Spirit Reaper vs Célpontot követelő lapok

Spoiler:
 

Warning és mit is tud negálni

Spoiler:
 

Graveben történő effectek+detach-nál van-e effect?

Spoiler:
 

Thunder King Rai-oh mit is tud negálni?

Spoiler:
 

Trishula és a célpont választás (targetolás)

Spoiler:
 

Wanghu mandatory effect

Spoiler:
 

Scrap pusztulások

Spoiler:
 

Mi is a Cost pontosan (by Breaker)

Spoiler:
 


_________________



[19:47:05] [Nheil - 5.188.145.21]
amugy ha maxx c is va na deckben meg kristya az nem ütközik kicsit ?
[19:47:16]
nem miért?
[19:47:23] [Nheil - 5.188.145.21]
mer ha kristya kimegy
[19:47:28] [Nheil - 5.188.145.21]
onnan dead draw a maxx c
[19:48:02]
ez fasz kérdés volt Very Happy


A hozzászólást Tarantila összesen 5 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szomb. Dec. 31, 2011 3:20 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
http://hungarianudacademy.forumotion.net
Set
Moderator
Moderator


Posts : 1145
Join date : 2010. May. 17.
Age : 25
Location : Oulu, Finland

Tapasztalati pont
Credits: 77
Győzelmi mutató: 11-9

TémanyitásTéma: Re: Szabályok lapokra   Szomb. Dec. 31, 2011 3:05 pm

Nem. Gold Sarco-t simán lehet, mert 2 kör múlva nem a deckből adod a kezedbe.
A többi okés, meg tudtuk is

_________________
Peace sells... but who's buying?

[11:00:13] [hajas91 - 5.215.178.243]
ha nem lennének ezek a köcsög discardolos lapok már rég bevertem volna mindenkit

Dini 221 says( 0:20:52):
aham kivan mindig benne a top 4.ben

Makk NKV says(12:33:41):
neki még a delinquent duo is egyedül van Very Happy
Vissza az elejére Go down
pendecho



Posts : 467
Join date : 2010. Mar. 29.
Age : 24
Location : Slovakia,near Galanta

Tapasztalati pont
Credits: 0
Győzelmi mutató: 8-5

TémanyitásTéma: Re: Szabályok lapokra   Szomb. Dec. 31, 2011 3:06 pm

Nagyon jo kis topic ez Smile én azt szeretném kérdezni,hogyha ellen támad spirit reaper-el és discardolásra mondjuk gorz-t vagy tragoedia-t targetol,akkor azokat megidézhetem vagy discardolnom kell.én ugy tudom ,hogy megidézhetem,csak annyi a noob mostanában,hogy már nem vagyok biztos magamban.
Vissza az elejére Go down
Set
Moderator
Moderator


Posts : 1145
Join date : 2010. May. 17.
Age : 25
Location : Oulu, Finland

Tapasztalati pont
Credits: 77
Győzelmi mutató: 11-9

TémanyitásTéma: Re: Szabályok lapokra   Szomb. Dec. 31, 2011 3:09 pm

Jól tudtad, Gorz lesz a chain link 2

_________________
Peace sells... but who's buying?

[11:00:13] [hajas91 - 5.215.178.243]
ha nem lennének ezek a köcsög discardolos lapok már rég bevertem volna mindenkit

Dini 221 says( 0:20:52):
aham kivan mindig benne a top 4.ben

Makk NKV says(12:33:41):
neki még a delinquent duo is egyedül van Very Happy
Vissza az elejére Go down
Tarantila
Admin
Admin


Posts : 1544
Join date : 2009. Dec. 26.
Age : 28
Location : Budapest

Tapasztalati pont
Credits: 75
Győzelmi mutató: 11-5

TémanyitásTéma: Re: Szabályok lapokra   Szomb. Dec. 31, 2011 3:11 pm

Gorzt kell előbb hoznod, utána dobja a Reaper a többit, de bele írom Reaperhez és igen Goldot kezedbe veheted, ha TKR nincs már a pályán.

Akkor ez is fail nah mindegy Razz

_________________



[19:47:05] [Nheil - 5.188.145.21]
amugy ha maxx c is va na deckben meg kristya az nem ütközik kicsit ?
[19:47:16]
nem miért?
[19:47:23] [Nheil - 5.188.145.21]
mer ha kristya kimegy
[19:47:28] [Nheil - 5.188.145.21]
onnan dead draw a maxx c
[19:48:02]
ez fasz kérdés volt Very Happy


A hozzászólást Tarantila összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szomb. Dec. 31, 2011 3:20 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
http://hungarianudacademy.forumotion.net
Set
Moderator
Moderator


Posts : 1145
Join date : 2010. May. 17.
Age : 25
Location : Oulu, Finland

Tapasztalati pont
Credits: 77
Győzelmi mutató: 11-9

TémanyitásTéma: Re: Szabályok lapokra   Szomb. Dec. 31, 2011 3:17 pm

Eddig én is azt hittem hogy el kell addig tűnnie a mezőről de ...
"Gold Sarcophagus", "Different Dimension Capsule" etc., can be activated and will resolve normally while "Thunder King Rai-Oh" is face-up on the field.
De legalább már kiadtak egy rulingot miszerint Sarconak face-up kell removeolni. Egyszer volt egy retard aki ebbe belekötött. Sőt asszem hajas is mert "nem írja hogy hogy kell removeolni" scream

_________________
Peace sells... but who's buying?

[11:00:13] [hajas91 - 5.215.178.243]
ha nem lennének ezek a köcsög discardolos lapok már rég bevertem volna mindenkit

Dini 221 says( 0:20:52):
aham kivan mindig benne a top 4.ben

Makk NKV says(12:33:41):
neki még a delinquent duo is egyedül van Very Happy
Vissza az elejére Go down
hajas



Posts : 461
Join date : 2011. Jul. 12.
Age : 25
Location : Miskolc

Tapasztalati pont
Credits: 28
Győzelmi mutató: 5-11

TémanyitásTéma: Re: Szabályok lapokra   Szomb. Dec. 31, 2011 4:24 pm

noob én abba kötöttem bele hogy az jó úgy face down ba ?
Vissza az elejére Go down
Set
Moderator
Moderator


Posts : 1145
Join date : 2010. May. 17.
Age : 25
Location : Oulu, Finland

Tapasztalati pont
Credits: 77
Győzelmi mutató: 11-9

TémanyitásTéma: Re: Szabályok lapokra   Szomb. Dec. 31, 2011 4:44 pm

De nem jó. Íratlan szabály hogy ha a kártya külön nem szólít fel téged arra hogy face-down remove-olj, akkor face-up kell

_________________
Peace sells... but who's buying?

[11:00:13] [hajas91 - 5.215.178.243]
ha nem lennének ezek a köcsög discardolos lapok már rég bevertem volna mindenkit

Dini 221 says( 0:20:52):
aham kivan mindig benne a top 4.ben

Makk NKV says(12:33:41):
neki még a delinquent duo is egyedül van Very Happy
Vissza az elejére Go down
pendecho



Posts : 467
Join date : 2010. Mar. 29.
Age : 24
Location : Slovakia,near Galanta

Tapasztalati pont
Credits: 0
Győzelmi mutató: 8-5

TémanyitásTéma: Re: Szabályok lapokra   Szomb. Dec. 31, 2011 5:12 pm

Ha mutatom gallis-t akkor az ellen chain-elhet rá mind crush-t?
Vissza az elejére Go down
Tarantila
Admin
Admin


Posts : 1544
Join date : 2009. Dec. 26.
Age : 28
Location : Budapest

Tapasztalati pont
Credits: 75
Győzelmi mutató: 11-5

TémanyitásTéma: Re: Szabályok lapokra   Szomb. Dec. 31, 2011 5:29 pm

Igen Set is helyes és igen tud rá chainelni mind crush-t.

_________________



[19:47:05] [Nheil - 5.188.145.21]
amugy ha maxx c is va na deckben meg kristya az nem ütközik kicsit ?
[19:47:16]
nem miért?
[19:47:23] [Nheil - 5.188.145.21]
mer ha kristya kimegy
[19:47:28] [Nheil - 5.188.145.21]
onnan dead draw a maxx c
[19:48:02]
ez fasz kérdés volt Very Happy
Vissza az elejére Go down
http://hungarianudacademy.forumotion.net
NAKA



Posts : 877
Join date : 2011. Jan. 27.
Age : 23

Tapasztalati pont
Credits: 12
Győzelmi mutató: 5-9

TémanyitásTéma: Re: Szabályok lapokra   Szomb. Dec. 31, 2011 8:12 pm

ha az ellenfél támad pl. Vorse Raiderrel és lehozok egy fadert, de ő negálja pl. egy Solemnnel, akkor utána lehet még lehozni egy másik fadert?
Amiért kérdezem:
A 2. fadert nyílván nem chainelhetem (többek között spell speed problémák révén), de miután lement az első fader plusz a solemn, Vorse barátunk még mindig támad, és a kérdés: lehet-e ezen úton kétszer chainelni ugyanarra az eseményre?

_________________
Vissza az elejére Go down
http://yugiohduel.mindenkilapja.hu
Dawe



Posts : 273
Join date : 2010. Jun. 03.
Age : 20
Location : Tornyospálca

Tapasztalati pont
Credits: 0
Győzelmi mutató: 0-0

TémanyitásTéma: Re: Szabályok lapokra   Szomb. Dec. 31, 2011 10:01 pm

Utána néztem, olyan, mintha Fader-t már kézben negálnád, és mint chain link 2, Warningra nem tudsz chainelni még 1 Fadert, és az atk folytatódik, mert így a bp-nek sincs vége. Szóval sztem nincs replay, csak folytatjátok tovább.
Vissza az elejére Go down
NAKA



Posts : 877
Join date : 2011. Jan. 27.
Age : 23

Tapasztalati pont
Credits: 12
Győzelmi mutató: 5-9

TémanyitásTéma: Re: Szabályok lapokra   Vas. Jan. 01, 2012 8:32 am

pont ez a kérdés: lehet-e a folytatásra?

_________________
Vissza az elejére Go down
http://yugiohduel.mindenkilapja.hu
Istipisti



Posts : 1523
Join date : 2009. Dec. 30.
Age : 27
Location : Wherever whores go

Tapasztalati pont
Credits: 55
Győzelmi mutató: 12-11

TémanyitásTéma: Re: Szabályok lapokra   Vas. Jan. 01, 2012 4:55 pm

Nem vagyok illetékes a kérdésben, de ha jól tudom arra az attack-ra a response window (asszem így használják angolul) bezárul azzal, hogy negálod fader summonját, és mint mondtad spell speed miatt nem chainelhetsz még egy másikat rá. Következő fadert meg ezután nem hozhatsz le, mert fadert effjét csak az attackra válaszként aktiválhatod, és arra az attackra meg már nem lehet olyan lapokat amiket csak az attackra válaszként lehet aktiválni.

Ez kicsit kusza lett, meg lehet nem is jól mondom, reméljük valaki megerősít, vagy megcáfol.

Most így felmerült bennem, hogyha egymás után két fader effjet chaineled, akkor elméletileg csak az egyiket tudja warning negálni, és így talán meg lehet oldani. De ebben már egyáltalán nem vagyok biztos.
Vissza az elejére Go down
NAKA



Posts : 877
Join date : 2011. Jan. 27.
Age : 23

Tapasztalati pont
Credits: 12
Győzelmi mutató: 5-9

TémanyitásTéma: Re: Szabályok lapokra   Vas. Jan. 01, 2012 5:17 pm

köszi, Isti.

A másik meg az, hogy ha a spellspeedel nincs para, akkor lehet össze nem illő dolgokat chainelni?


_________________
Vissza az elejére Go down
http://yugiohduel.mindenkilapja.hu
Tarantila
Admin
Admin


Posts : 1544
Join date : 2009. Dec. 26.
Age : 28
Location : Budapest

Tapasztalati pont
Credits: 75
Győzelmi mutató: 11-5

TémanyitásTéma: Re: Szabályok lapokra   Vas. Jan. 01, 2012 6:28 pm

Istipisti írta:
Nem vagyok illetékes a kérdésben, de ha jól tudom arra az attack-ra a response window (asszem így használják angolul) bezárul azzal, hogy negálod fader summonját, és mint mondtad spell speed miatt nem chainelhetsz még egy másikat rá. Következő fadert meg ezután nem hozhatsz le, mert fadert effjét csak az attackra válaszként aktiválhatod, és arra az attackra meg már nem lehet olyan lapokat amiket csak az attackra válaszként lehet aktiválni.

Ez kicsit kusza lett, meg lehet nem is jól mondom, reméljük valaki megerősít, vagy megcáfol.

Most így felmerült bennem, hogyha egymás után két fader effjet chaineled, akkor elméletileg csak az egyiket tudja warning negálni, és így talán meg lehet oldani. De ebben már egyáltalán nem vagyok biztos.

Minek chainelnél 2 fader effectet? Az elsőt úgy is negálni fogja onnan meg már buktad azt a támadást. Mert ugye nem tudsz még1 fadert lehozni ugyan abban a chainben Angrymob

_________________



[19:47:05] [Nheil - 5.188.145.21]
amugy ha maxx c is va na deckben meg kristya az nem ütközik kicsit ?
[19:47:16]
nem miért?
[19:47:23] [Nheil - 5.188.145.21]
mer ha kristya kimegy
[19:47:28] [Nheil - 5.188.145.21]
onnan dead draw a maxx c
[19:48:02]
ez fasz kérdés volt Very Happy
Vissza az elejére Go down
http://hungarianudacademy.forumotion.net
Nheil
Admin
Admin


Posts : 2631
Join date : 2010. Mar. 08.
Location : Esztergom

Tapasztalati pont
Credits: 170
Győzelmi mutató: 8-14

TémanyitásTéma: Re: Szabályok lapokra   Vas. Jan. 01, 2012 8:29 pm

Azért nem lehet mégegy fadert hozni, mert az ugye tiszta sor hogy egy counter trapre nem lehet ráchainelni egy szörny effektet. És mivel a fader idézése nem valósult meg, a szörnyek száma a térfeleden nulla maradt, tehát a támadás megszakítás nélkül folytatódik.
DE Gorzot még aktiválhatsz mivel az már a damage stepben aktiválódik.

_________________
Look, haters wanna see me fall
Bass ready, race red, run me over like a race track
Your words are empty like your pockets or profit
When I say hey hey (hey hey) hey hang the DJ

This is the sound, we gonna rock the show
We gonna rock the house, we gonna rock the fuckin venue
This is the sounds of party cool, get your strafe on
Put your hands up, good, and see what’s on the menu
Vissza az elejére Go down
NAKA



Posts : 877
Join date : 2011. Jan. 27.
Age : 23

Tapasztalati pont
Credits: 12
Győzelmi mutató: 5-9

TémanyitásTéma: Re: Szabályok lapokra   Hétf. Jan. 02, 2012 8:55 pm

köszi

_________________
Vissza az elejére Go down
http://yugiohduel.mindenkilapja.hu
hajas



Posts : 461
Join date : 2011. Jul. 12.
Age : 25
Location : Miskolc

Tapasztalati pont
Credits: 28
Győzelmi mutató: 5-11

TémanyitásTéma: Re: Szabályok lapokra   Kedd. Jan. 03, 2012 8:39 pm

ha van az ellenfélnek egy synchro szörnye és én használhatom rá a De-synchro-t ( gondolom igen )és ha igen akkor vissza jönnek a materialok ?
Vissza az elejére Go down
Tarantila
Admin
Admin


Posts : 1544
Join date : 2009. Dec. 26.
Age : 28
Location : Budapest

Tapasztalati pont
Credits: 75
Győzelmi mutató: 11-5

TémanyitásTéma: Re: Szabályok lapokra   Kedd. Jan. 03, 2012 8:48 pm

Mind2 igen.

_________________



[19:47:05] [Nheil - 5.188.145.21]
amugy ha maxx c is va na deckben meg kristya az nem ütközik kicsit ?
[19:47:16]
nem miért?
[19:47:23] [Nheil - 5.188.145.21]
mer ha kristya kimegy
[19:47:28] [Nheil - 5.188.145.21]
onnan dead draw a maxx c
[19:48:02]
ez fasz kérdés volt Very Happy
Vissza az elejére Go down
http://hungarianudacademy.forumotion.net
Set
Moderator
Moderator


Posts : 1145
Join date : 2010. May. 17.
Age : 25
Location : Oulu, Finland

Tapasztalati pont
Credits: 77
Győzelmi mutató: 11-9

TémanyitásTéma: Re: Szabályok lapokra   Kedd. Jan. 03, 2012 9:22 pm

Nemtom észrevetted-e hogy a lapra az van írva hogy ha a TE temetődbe megvannak a materialok, akkor tudod felbontani. Én ezen a ponton vettem ki a deckemből a lapot Very Happy
Szal használhatod ha az ellenfeled synchro szörnyéhez a materialok a te gravedbe vannak

_________________
Peace sells... but who's buying?

[11:00:13] [hajas91 - 5.215.178.243]
ha nem lennének ezek a köcsög discardolos lapok már rég bevertem volna mindenkit

Dini 221 says( 0:20:52):
aham kivan mindig benne a top 4.ben

Makk NKV says(12:33:41):
neki még a delinquent duo is egyedül van Very Happy
Vissza az elejére Go down
Nheil
Admin
Admin


Posts : 2631
Join date : 2010. Mar. 08.
Location : Esztergom

Tapasztalati pont
Credits: 170
Győzelmi mutató: 8-14

TémanyitásTéma: Re: Szabályok lapokra   Kedd. Jan. 03, 2012 9:49 pm

Na ez is ritka de... mindketten rossz választ adtatok haha.

A helyes válasz:

Minden esetben használhatod a desynchrot, teljesen mindegy hogy a synchro kinek a fieldjén van.
De csak akkor élesztheted fel a materialokat, ha azok a te temetődben vannak.

Szóval ez a lap leginkább Karakuri deckbe jó, hogy újra idézd a shogunokat hogy másodjára is felhasználd az effectjüket. De arra se rossz hogy megszabadulj egy ellenséges synchrotol - mondjuk egy stardusttól vagy bármi mástól, ilyen esetben ez a lap egy compulsoryként működik.

_________________
Look, haters wanna see me fall
Bass ready, race red, run me over like a race track
Your words are empty like your pockets or profit
When I say hey hey (hey hey) hey hang the DJ

This is the sound, we gonna rock the show
We gonna rock the house, we gonna rock the fuckin venue
This is the sounds of party cool, get your strafe on
Put your hands up, good, and see what’s on the menu
Vissza az elejére Go down
NAKA



Posts : 877
Join date : 2011. Jan. 27.
Age : 23

Tapasztalati pont
Credits: 12
Győzelmi mutató: 5-9

TémanyitásTéma: Re: Szabályok lapokra   Kedd. Jan. 03, 2012 10:16 pm

mellesleg:
lent van TG, és még1szer lehívod formulát akkor +2 lap kézbe (pl. quasar deck)

ha kétszer hívod le egymás után trishulát (vagy bármi más summonból szopató synchrot)akkor rettenetesen ki tudsz b*szni az ellenféllel

hasznos kártya, kár hogy nem quick-spell, mert akkor brutál broken lenne Very Happy

(csak vigyázz, ha toket vagy mind controlt használtál synchrohoz akkor már nem jön vissza a material)

_________________
Vissza az elejére Go down
http://yugiohduel.mindenkilapja.hu
hajas



Posts : 461
Join date : 2011. Jul. 12.
Age : 25
Location : Miskolc

Tapasztalati pont
Credits: 28
Győzelmi mutató: 5-11

TémanyitásTéma: Re: Szabályok lapokra   Kedd. Jan. 03, 2012 11:17 pm

akkor is ha ellenfél használja ellenem és akkor az én materiáljaim jönnek vissza Neutral ?
mert ma volt egy meccsem és nem tudom hogy átbaszott e vele vagy nem confused

( lehet hogy hülyeséget kérdeztem de kajak nem tudom mert a wikkia se ír semmit )
Vissza az elejére Go down
Nheil
Admin
Admin


Posts : 2631
Join date : 2010. Mar. 08.
Location : Esztergom

Tapasztalati pont
Credits: 170
Győzelmi mutató: 8-14

TémanyitásTéma: Re: Szabályok lapokra   Kedd. Jan. 03, 2012 11:29 pm

Az ellenfeled semmit se tud kezdeni a te gravedbnen lévő materialokkal lol.

_________________
Look, haters wanna see me fall
Bass ready, race red, run me over like a race track
Your words are empty like your pockets or profit
When I say hey hey (hey hey) hey hang the DJ

This is the sound, we gonna rock the show
We gonna rock the house, we gonna rock the fuckin venue
This is the sounds of party cool, get your strafe on
Put your hands up, good, and see what’s on the menu
Vissza az elejére Go down
Sponsored content




TémanyitásTéma: Re: Szabályok lapokra   Today at 12:45 am

Vissza az elejére Go down
 
Szabályok lapokra
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 2 oldalUgrás a köv. oldalra: : 1, 2  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Hungarian United Duelists Academy :: Akadémia kezdő :: Leírások-
Ugrás: