Homehttp://unitedhuCalendarGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés
Navigation
 Portal
 Index
 Memberlist
 Profile
 FAQ
 Search
Statistics
Összesen 236 regisztrált felhasználónk van.
Legújabb regisztrált tagunk: Mihi

Jelenleg összesen 14452 hozzászólás olvasható. in 609 subjects
Latest topics
» Társalgó
Kedd. Feb. 23, 2016 8:30 pm by Makk

» A nap zenéje
Kedd. Jan. 26, 2016 8:09 pm by Nheil

» Windows 7 Ultimate 64 Bit Sp1 Key Finder Torrents
Kedd. Jan. 26, 2016 8:08 pm by Nheil

» Mese mondóka újratöltve
Vas. Nov. 02, 2014 8:52 pm by Nheil

» A zelső HS verseny!
Kedd. Okt. 07, 2014 7:28 pm by Istipisti

» Verseny szervezési szabályok!
Hétf. Okt. 06, 2014 11:39 pm by Istipisti

» 2014. Okt 1. tiltó
Szer. Okt. 01, 2014 11:22 pm by Istipisti

» Ki is játszik valójában? azaz: Képek a júzerekről
Pént. Máj. 09, 2014 11:58 pm by NAKA

» Zene játék
Vas. Máj. 04, 2014 2:54 pm by Makk

» HUDA film klub
Hétf. Ápr. 28, 2014 1:47 pm by Tarantila

» Választás 2014
Hétf. Ápr. 28, 2014 1:39 pm by Tarantila

» A nap kártyája
Szer. Ápr. 16, 2014 9:02 am by Makk

» OCG Banlist 2014 április
Hétf. Márc. 24, 2014 1:14 am by NAKA

» Isti normál versenye
Hétf. Márc. 17, 2014 3:15 pm by Istipisti

» Káosz verseny
Vas. Feb. 23, 2014 11:25 am by Nheil

Top posters
Nheil
 
Tarantila
 
Istipisti
 
Set
 
R3dNeX
 
NAKA
 
Makk
 
Ragnaros
 
Cslk
 
Toki
 
Poll
Legyen-e normális verseny?
Igen TCG!
50%
 50% [ 5 ]
Igen OCG!
30%
 30% [ 3 ]
Nem mert homokos vagyok!
10%
 10% [ 1 ]
Karalábé!
10%
 10% [ 1 ]
Összes szavazat : 10

Share | 
 

 Általános kérdések

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
Ugrás a köv. oldalra: : Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 9, 10, 11  Next
SzerzőÜzenet
Rochester



Posts : 42
Join date : 2010. Jul. 22.
Age : 28
Location : Nagykónyi

TémanyitásTéma: Re: Általános kérdések   Pént. Júl. 23, 2010 4:22 pm

a synchro kártyákhoz az kell amivel kezdődik a kártya leírása? pl az Ancient Fairy Dragonnál: 1 tuner és egy akármilyen nem tuner lap és lehet idézni?
Vissza az elejére Go down
Nheil
Admin
Admin


Posts : 2631
Join date : 2010. Mar. 08.
Location : Esztergom

Tapasztalati pont
Credits: 170
Győzelmi mutató: 8-14

TémanyitásTéma: Re: Általános kérdések   Pént. Júl. 23, 2010 7:20 pm

Igen a legtönbb synchro laphoz csak egy tuner lény kell és egy akármi más lap, viszont ennek a két lapnak az együttes szintje pontosan annyinak kell lennie, mint a synchronak, tehát Fairy Dragonnál maradva, egy level 3as tuner és egy 4es másik lény, vagy épp fordítva, 4es tuner és egy 3as akármi. Mindkét alapanyagnak láthatónak kell lennie a mezőn, tehát nem facedownban, amikor synchrozol.

Van pár speciális Synchro lap, de azoknak a leírásában benne van hogy pontosan mi kell hozzá.
Vissza az elejére Go down
Siverius



Posts : 152
Join date : 2010. May. 13.
Age : 27
Location : Budapest

TémanyitásTéma: Re: Általános kérdések   Pént. Júl. 23, 2010 10:53 pm

My turn!

1: Szabályos lépés e az, ha valaki mezővarázslapot settel?
2: Ha egy saját mezővarázslapomra aktiválok egy újat, akkor az addig aktív mezővarázslapom elpusztul, vagy csak egyszerűen a temetőbe kerül?
Vissza az elejére Go down
Cslk



Posts : 608
Join date : 2009. Dec. 26.
Age : 7
Location : Debrecen

TémanyitásTéma: Re: Általános kérdések   Pént. Júl. 23, 2010 11:07 pm

1. Igen szabályos.
2. Asszem csak "sent to the graveyard", de ha Field-re Field-et set-elsz, akkor az 'destroy', legalábbis asszem. Fő az, hogy pl Geartown akkor nem hoz Ancient Gear-t ha ráteszel mégegy Geartown-t, de ha set-elsz rá akk igen, javítsatok, ha tévedek, sry im beganner.
Vissza az elejére Go down
pendecho



Posts : 467
Join date : 2010. Mar. 29.
Age : 24
Location : Slovakia,near Galanta

Tapasztalati pont
Credits: 0
Győzelmi mutató: 8-5

TémanyitásTéma: Re: Általános kérdések   Szomb. Júl. 24, 2010 1:05 am

Cslk igazad van,de ha settelt geartownra settels egy ujabb geartownt akkor az effect aktiválodik.
Vissza az elejére Go down
Siverius



Posts : 152
Join date : 2010. May. 13.
Age : 27
Location : Budapest

TémanyitásTéma: Re: Általános kérdések   Szomb. Júl. 24, 2010 1:15 am

Azta, a KONAMInál tényleg nincsenek eszüknél a készítők. Na mindegy, kösz az infokat! Smile
Vissza az elejére Go down
Cslk



Posts : 608
Join date : 2009. Dec. 26.
Age : 7
Location : Debrecen

TémanyitásTéma: Re: Általános kérdések   Szomb. Júl. 24, 2010 11:49 am

Kezdjük ott, hogy ez egy Children's Trading Card game, és mondjuk Drill Warrior úgy született, hogy KONAMI-s pályázaton 12 éves japó gyerek nyert Drill Wari elkészítésével. Díj mittoménhány Yen, meg az, hogy elkészítik a kártyáját.
Vissza az elejére Go down
Csabi



Posts : 4
Join date : 2010. Jul. 25.

TémanyitásTéma: Re: Általános kérdések   Vas. Júl. 25, 2010 9:57 pm

A bemutatkozásomban már írtam is, hogy nem szeretem ezeket az újabb technológiákat (értsd. Synchro monsterek), mert háttérbe szorítják a játék igazi szépségét. Ez az imént ismét beigazolódott.

Vannak ugye ez a Sun Dragon - Moon Dragon Synchro szörnyek. Aki nem ismerné őket, a lényege az, hogy ha a duel folyamán sikerül megidézned az egyiket, elpusztítják, majd a másikat is, akkor gyakorlatilag legyőzhetetlen vagy, mert az egyik feltámasztja a másikat és vica versa, és nem csak akkor mikor harcban pusztul el, hanem akárhogy (és ez az amin kiakadtam igazából). Az egyiknak 3000 atk-ja van, a másiknak 2500, és rohadtul egyszerű őket megidézni, semmi feltétel, semmi egyéb. 1 darab konkrét tuner kell hozzá meg még egy szörny. Onnantól kezdve nem lehet veszíteni.

Költői kérdés: tudja valaki, hogy lehet legyőzni ezt a kombót? Mert szerintem sehogy. Ja hogy kéne lap, amivel lehet a Graveből remove-olni? Ja hogy azok csak a speckó deck-ekben vannak? Akkor passz. Mást nem nagyon látok csak, hogy 2-3 körön belül kihozol egy 4-5000-es lényt (azért nem elég a 3200-as mert az egyik effectje még tölti is az ellenfeledbe az életet), amivel mindig szétvered, azt amelyik soron következik, aztán meg ha véletlenül becsusszan neki egy mirror force akkor megszívtad.

Nembaj, már látom, nemsokára jönnek a frankó 14 éves pöcsök akik mind ezzel fogják nyomni, és majd verik a mellüket, hogy mekkora királyok.
Vissza az elejére Go down
Tarantila
Admin
Admin


Posts : 1544
Join date : 2009. Dec. 26.
Age : 28
Location : Budapest

Tapasztalati pont
Credits: 75
Győzelmi mutató: 11-5

TémanyitásTéma: Re: Általános kérdések   Vas. Júl. 25, 2010 10:47 pm

Szerintem egy sima Dimensional Prison leszedi Very Happy

_________________



[19:47:05] [Nheil - 5.188.145.21]
amugy ha maxx c is va na deckben meg kristya az nem ütközik kicsit ?
[19:47:16]
nem miért?
[19:47:23] [Nheil - 5.188.145.21]
mer ha kristya kimegy
[19:47:28] [Nheil - 5.188.145.21]
onnan dead draw a maxx c
[19:48:02]
ez fasz kérdés volt Very Happy
Vissza az elejére Go down
http://hungarianudacademy.forumotion.net
Csabi



Posts : 4
Join date : 2010. Jul. 25.

TémanyitásTéma: Re: Általános kérdések   Vas. Júl. 25, 2010 10:52 pm

hát igen, én is kerestem lapokat, amik megoldják a gondot. de ugye egy is mekkor már. jó esetben van 1 db belőle a pakliban. neked azt a lapot se túl korán se túl későn nem lehet húzni. ha hamar húzod elhasználhatod másra, ha későn akkor passz.
Vissza az elejére Go down
Nheil
Admin
Admin


Posts : 2631
Join date : 2010. Mar. 08.
Location : Esztergom

Tapasztalati pont
Credits: 170
Győzelmi mutató: 8-14

TémanyitásTéma: Re: Általános kérdések   Hétf. Júl. 26, 2010 12:27 am

Hát azért ki lehet ám végezni , nem olyan vészes. Egy átlagos aggro deckben minimum 2 dim prison van, ha nem három. Miért? Mert szimplán univerzálisan király trap. Aztán brainnel rátributolsz egy caiust a sun/moonra / az is népszerű. Valahogy oldd meg hogy ne destroyold hanem removold/tributold, sendeld. Igazából ha annyira durva lenen a Sun and Moon, sokan használnák, de mivel nagyon nehéz kihozni a sun and moon loopot, tehát hogy mindkét lapot rendesen kisynchrozd, nem olyan veszélyes azért, sőt. Amúgy a kutya se használ sun and moon decket (tétmeccsen) pont emiatt. Azért rengeteg brokenebb undorítóbb dolog van a mai YGOban, pl. a dandylion lol, konami plz limitáld be újra.

EDIT : Látom hogy azt írtad, egyszerű kihozni a sun and moont. Igazából nem egyszerű mert meghatározott tuner kell hozzá. Akkor lenne broken ha akármilyen tunerrel kihozhatnád.
Mindent egybevetve : Kár ennyire félni ezektől, nem veszélyesek.
Vissza az elejére Go down
Szaba



Posts : 224
Join date : 2010. Mar. 09.

TémanyitásTéma: Re: Általános kérdések   Hétf. Júl. 26, 2010 10:02 am

Mist Wurm vagy Brionaccal és le lehet szedni Sun Moon-t HA egyszer összejön a loop. Razz
Ha pl csak az elsőt hozod le akkor sima Bottomless is jó, de Bottomless amúgyis jó ha a másik a temetőben van már csak akkor még le kell szedni a másikat.
Vissza az elejére Go down
Rochester



Posts : 42
Join date : 2010. Jul. 22.
Age : 28
Location : Nagykónyi

TémanyitásTéma: Re: Általános kérdések   Kedd. Júl. 27, 2010 9:06 am

ez nem konkrétan ide tartozik, remélem nem gond h itt kérdezem! Ha olyan hajlamaim jelentkeznek hogy részt vennék egy igazi yugioh versenyen akkor így elsőre lehet csak nézőnek bejutni? vagy ne is akarjam ilyennel pazarolni az időmet?Very Happy
Vissza az elejére Go down
Cslk



Posts : 608
Join date : 2009. Dec. 26.
Age : 7
Location : Debrecen

TémanyitásTéma: Re: Általános kérdések   Kedd. Júl. 27, 2010 10:46 am

Szerintem nyugodtan megpróbálhatod az igazi játszást is, mindenki így kezdte valahol. Very Happy Jelentekzel egy tourney-ra, és ha összejön, összejön, ha nem akkor sincs veszve semmi, hiszen az első tourney-d. Very Happy
Vissza az elejére Go down
Ragnaros
Moderator
Moderator


Posts : 765
Join date : 2010. Mar. 16.
Location : Budapest

Tapasztalati pont
Credits: 0
Győzelmi mutató: 13-10

TémanyitásTéma: Re: Általános kérdések   Hétf. Aug. 02, 2010 7:46 pm

ha phantom of chaossal lemásolom a Horus LV6-t, akkor kör végén lehívhatom vele a LV8-t, mielött elveszti az effectjét?
Vissza az elejére Go down
Nheil
Admin
Admin


Posts : 2631
Join date : 2010. Mar. 08.
Location : Esztergom

Tapasztalati pont
Credits: 170
Győzelmi mutató: 8-14

TémanyitásTéma: Re: Általános kérdések   Hétf. Aug. 02, 2010 8:21 pm

Ha teljesül az az effect ami a level8 lehivásához kell, akkor hozhatsz level8at a kör végén.
Vissza az elejére Go down
Rochester



Posts : 42
Join date : 2010. Jul. 22.
Age : 28
Location : Nagykónyi

TémanyitásTéma: Re: Általános kérdések   Szer. Aug. 11, 2010 9:27 am

Hi! Mikor a paklik topicot nézem, akkor mindig (vagy majdnem mindig) azt látom, hogy egy konkrét dologra van építve a deck és alig-alig van több 40 lapnál. Ilyenkor nem fordulhat elő olyasmi, hogy rosszul jönnek a lapok vagy valami hasonló és akkor bukott az egész? Vagy épp a kevés lap miatt nem fordulhat elő az hogy nem jön össze a kombó?
(és amúgy az az eredmény mutató a nevek alatt ugye nem magától frissül?Very Happy)
Vissza az elejére Go down
Nheil
Admin
Admin


Posts : 2631
Join date : 2010. Mar. 08.
Location : Esztergom

Tapasztalati pont
Credits: 170
Győzelmi mutató: 8-14

TémanyitásTéma: Re: Általános kérdések   Szer. Aug. 11, 2010 9:57 am

Minél kevesebb a lap, annál jobb lapok jönnek kézbe. Ezért használunk mindig csak 40 lapot, vagy nagyon nagyon közel a 40hez. Néha előfordul hogy nem tudod megoldani és akkor 41-42 lapos a decked, az még belefér.
Persze hogy konkrét dologra építünk, hiszen több ezer lapból már ne mtudsz csinálni egy sima beatdown támadós decket mint régen hogy gemini elfek oszt ütünk. Más világ van ma már.
Én ha a lobbyban összefutok egy 60 lapos emberrel már kezdek félni, ugyanis 80 százalék eséllyel egy noobbal hozott össze a sors, aki kb ilyen alligator's sword lapokkal nyomja és fingja nincs az alap szabályokról.
Az eredmény frissítő nem magától frissül, sajnos manuálisan kell személyenként frissíteni ami elég fárasztó meló és most le is vagyunk maradva vele, de nincs hozzá most gusztám...
Vissza az elejére Go down
Rochester



Posts : 42
Join date : 2010. Jul. 22.
Age : 28
Location : Nagykónyi

TémanyitásTéma: Re: Általános kérdések   Szer. Aug. 11, 2010 10:29 am

nem baj, ha nincs... nekem még nem is kell semmit írni:) amúgy köszi a tájékoztatót;)
Vissza az elejére Go down
Nheil
Admin
Admin


Posts : 2631
Join date : 2010. Mar. 08.
Location : Esztergom

Tapasztalati pont
Credits: 170
Győzelmi mutató: 8-14

TémanyitásTéma: Re: Általános kérdések   Szer. Aug. 11, 2010 7:18 pm

Mivel sehol nem találtam erről infót, most én kérdezek.

Ha double Edged Sword Technique-kel élesztek 2 szamurájt, azok mennyi countert érnek
a gateway of the 6 samurainak ? A 6 samurai united az egyszerűbb mert ott fel van tüntetve a leírásban hogy monster(s) tehát ott egyértelmű hogy 1 counter. De a gatewayen ez egy élesztésnek vagy rögtön 2 élesztésnek minősül? Remélem hogy 2, mert akkor lehet hozzá még grandmastert is keresni lol.
Vissza az elejére Go down
Joco



Posts : 517
Join date : 2009. Dec. 27.
Age : 10

TémanyitásTéma: Re: Általános kérdések   Csüt. Aug. 12, 2010 12:34 pm

2-t ad.
http://www.pojo.biz/board/showthread.php?t=771124

_________________


Vissza az elejére Go down
Rochester



Posts : 42
Join date : 2010. Jul. 22.
Age : 28
Location : Nagykónyi

TémanyitásTéma: Re: Általános kérdések   Kedd. Aug. 17, 2010 5:50 pm

Hi!

Dark Sage-nél azt írja, h fel kell áldoznom egy Dark Magiciant és a Time Wizard effektje kell. Itt is úgy kell használni az idő mágust, hogy dobom az érmét, vagy csak megmutatom hogy lent van, aztán ennyi?
Vissza az elejére Go down
Ragnaros
Moderator
Moderator


Posts : 765
Join date : 2010. Mar. 16.
Location : Budapest

Tapasztalati pont
Credits: 0
Győzelmi mutató: 13-10

TémanyitásTéma: Re: Általános kérdések   Kedd. Aug. 17, 2010 6:01 pm

ha azt írja hgoy használnod kell az effetjét, akkor használnod kell az effectjét. Feldobod, és bármi jön ki, attól függetlenül hívhatod a Dark Sage-t
Vissza az elejére Go down
Nheil
Admin
Admin


Posts : 2631
Join date : 2010. Mar. 08.
Location : Esztergom

Tapasztalati pont
Credits: 170
Győzelmi mutató: 8-14

TémanyitásTéma: Re: Általános kérdések   Pént. Szept. 03, 2010 3:34 pm

Na most már valaki plz tegye tisztába a Tethys draw- kérdéskört, mert még mindig nem tudom biztosra.

Szóval ez a Tethys leírása :

When you draw a Fairy-Type monster(s), you can reveal 1 of those monsters to draw 1 more card.

Tehát nem csak draw phaseben, hanem bármikor máskor, ha húzás történik ,aktiválódik az effje Ez oké is, de mi van akkaor ha a bónuszban húzott lap megint fairy? Arra nem ír semmit se a wikia se sehol máshol nem találtam erre semmit. Hasonló lap a Heart of Underdog, ott korlátlan számban lehet húzni + normál lényt, de ott csak a draw phaseben. Viszont van valami plant support lap, ami hasonló, ott viszont ki van kötve hogy a bónuszban húzott plant után már nem lehet mégegyet húzni.

Most akkor lehet-e egymás után többet húzni Tethysszel?
Vissza az elejére Go down
Joco



Posts : 517
Join date : 2009. Dec. 27.
Age : 10

TémanyitásTéma: Re: Általános kérdések   Pént. Szept. 03, 2010 3:37 pm

Nheil írta:
Most akkor lehet-e egymás után többet húzni Tethysszel?

Lehet.

_________________


Vissza az elejére Go down
Sponsored content




TémanyitásTéma: Re: Általános kérdések   Today at 3:27 pm

Vissza az elejére Go down
 
Általános kérdések
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
4 / 11 oldalUgrás a köv. oldalra: : Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 9, 10, 11  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Hungarian United Duelists Academy :: Akadémia kezdő :: Kérdések-
Ugrás: